Voor wie

Iedereen kan terecht bij een podoloog:

  • zowel bij pijnklachten als preventief
  • zowel voor een biomechanisch onderzoek als voor specifieke voetzorg (huid- en nagelproblemen).
  • Zowel jong en oud

Meer specifiek:

Sporters

Sportblessures zijn onoverkomelijk, zowel bij topsport als de recreatieve sporter.  Een goede stand en aangepaste schoenen zijn een belangrijke basis voor klachtenvrij sporten!

runners2Elke sport heeft specifieke bewegingen en brengt mogelijks eigen typische klachten/pathologieën met zich mee.

Vaak voorkomend:

  • Achillespeestendinitis
  • Scheenbeenvliesontsteking of shin splints
  • Hielpijn, fascitis plantaris
  • (lage) rugklachten ten gevolge van een beenlengteverschil of doorzakte voet.
  • Algemene overbelastingsletsels

Elke sport en elk type voet heeft ook zijn eigen specifieke schoen nodig. Hier wordt uitvoerig aandacht aan besteed. Belangrijk is dan ook dat verschillende schoenen (zowel dagdagelijkse als sportschoenen) worden meegebracht tijdens het onderzoek.

Volwassenen

De voeten zijn de basis van ons bewegingsstelsel en juist daarom is zorgen voor deze voeten en ons stappatroon geen overbodige luxe.

Kinderen

kind De ontwikkeling van de kindervoet vereist speciale aandacht. Tijdens het groeien kunnen afwijkingen thv de heup, de knie en de voet verminderd worden of zelfs volledig uitgroeien bij een goede behandeling. Daarom is het ook zo belangrijk dat de voetjes goed begeleid en nagezien worden tijdens de groeiperiode. Dit kan aan de hand van zooltherapie, maar ook nazicht van de schoenen is minstens even belangrijk! 82423991-0438-42aa-943a-454021244e05

Risicovoeten

Mensen met ‘moeilijke’ voeten waaronder diabetes, een verminderde doorbloeding in de benen/voeten, voetafwijkingen bij reuma, …

reumavoet2Reuma kan afwijkingen/misvorming van de voetgewrichten tot gevolg hebben waarbij voetzorg en een goede voetgewelfondersteuning en comfort aan de voet belangrijk zijn!
Reumatoïde artritis is een chronische ontsteking die verschillende klachten kan geven zoals pijn, roodheid, zwelling van de gewrichten, stijve voeten of knobbels bij de tenen. Ook schoenen passen niet meer goed door de mogelijk veranderde stand van tenen. Dit met pijn en vermoeidheid tot gevolg. Genezen van reuma is helaas niet mogelijk, wel is belangrijk om voetklachten te behandelen om verdere schade te voorkomen.